Owsianka bananowo-orzechowa

Owsianka to idealne śniadanie, które będzie w stanie dostarczyć Nam nie tylko siły i energii na wiele godzin, ale również pozwoli odżywić nasz mózg w niezbędne składniki, które zawarte są w orzechach. Natomiast zdrowotne działanie jagód goi znacznie wzmocni nie tylko nasze włosy ale również zadba o nasze oczy i wątrobę. Owsianka bananowo-orzechowa to sposób na szybkie, smaczne i bardzo pożywne śniadanie.
 

Owsianka bananowo-orzechowa
Write a review
Drukuj
Czas łącznie
5 min
Czas łącznie
5 min
Składniki
  1. płatki owsiane 70g
  2. migdały 10g
  3. orzechy włoskie 10g
  4. nerkowce 10g
  5. pestki z dyni 10g
  6. jeden średni banan
  7. cynamon
  8. miód do smaku
Przepis
  1. Płatki zalewamy wodą, tak by się nią przykryły.
  2. Orzechy kroimy na mniejsze kawałki.
  3. Banana kroimy na plasterki
  4. Kiedy płatki wchłoną całą wodę, dodajemy pozostałe składniki.
  5. Dodajemy małą łyżeczkę miodu i szczyptę cynamonu do smaku.
  6. Całość mieszamy.
Poradnik-dietetyczny http://poradnik-dietetyczny.pl/