Tortilla z kurczakiem i warzywami, czyli szybki obiad

Po raz kolejny zastanawiasz się „co na obiad”? To świetnie, bo ten przepis jest idealny dla Ciebie. Szybki, smaczny, zawiera dużo warzyw i białka z mięsa. Wariacji tego dania jest mnóstwo, tak na prawdę można dodać, co tylko się chce.
Jedynym minusem tego dania, jest wysoka kaloryczność samych placków tortilli, dlatego też polecamy przygotowanie ich samemu.

Tortilla z kurczakiem i warzywami
Write a review
Drukuj
Czas przygotowania
10 min
Czas łącznie
10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas łącznie
10 min
Składniki
  1. 2 placki - Tortilla
  2. 120g - pierś z kurczaka
  3. 60g- kapusta pekińska
  4. 140g - pomidor (jeden średni)
  5. 100g - ogórki konserwowe
  6. 100g - czerwona konserwowa fasola z puszki
  7. 150g - jogurt naturalny 0%
  8. dwa małe ząbki czosnku
  9. sól
  10. pieprz
Przepis
  1. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy (bez tłuszczu). Doprawiamy ulubionymi przyprawami np. do gyrosa.
  2. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.
  3. Do jogurtu dodajemy rozdrobniony czosnek, doprawiamy solą, pieprzem.
  4. Placki podgrzewamy na patelni teflonowej.
  5. Na gotowe placki układamy wszystkie warzywa i mięso, polewamy sosem czosnkowym i zawijamy wrapy.
Poradnik-dietetyczny http://poradnik-dietetyczny.pl/

Nutrition Facts
Serving Size 670g
Servings Per Container

Amount Per Serving
Calories 860 Calories from Fat 180
% Daily Value*
Total Fat 20g 31%
Saturated Fat g 0%
Trans Fat g
Cholesterol mg 0%
Sodium mg 0%
Total Carbohydrate 118g 39%
Dietary Fiber g 0%
Sugars g
Protein 61g 122%

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.